Välkommen till Arbetahemma.se

OBEROENDE ENTREPRENÖR

FRAMGÅNGSBERÄTTELSER

PODDAVSNITT

Tio attitydskillnader mellan de rikaste 1% och de andra 99%

Har du rätt tänkesätt för att nå framgång?


Att bli rik för att kunna njuta av livet till fullo är ett mål för många människor. Jag antar att du förmodligen är en av dem. Jag arbetar själv dagligen med en önskan att uppnå ambitiösa mål för att bli rik.

Jag vill bli rik i ordets vidaste bemärkelse. Jag vill vara rik i tid i synnerhet så att jag kan leva ett spännande liv och verkligen njuta av mina nära och kära och världen omkring mig med mer tid att ägna åt det.

Om du också har samma mål, vet du att detta naturligtvis innebär att ha tillräckligt med pengar tillgängliga för att hantera din tid som du vill. Genom att studera just mentaliteten hos de människor som är bland de rikaste 1% av planeten, kunde jag identifiera ett antal tänkesätt skillnader med dem som inte kan uppnå rikedom.I det följande delar jag med er de 10 vanligaste tänkesättsskillnaderna så att du kan göra en självdiagnos av din situation. Sedan, du kommer att kunna veta om du är i rätt riktning med ditt tänkesätt och viktigast av allt, vilka justeringar du behöver göra för att nå framgång.


De läser mycket

De rikaste 1% tillbringar tid med att läsa varje dag. De läser pressartiklar men också böcker och ibland skönlitteratur. I vilket fall som helst använder de sin värdefulla tid för att lära sig nya saker genom läsning.

Warren Buffett rekommenderar att läsa 500 sidor varje dag.

Denna rekommendation av Warren Buffett är analog med sammansatta intresse traditionell finansiering. I själva verket, genom att göra det under hela ditt liv, kommer din kunskap att fortsätta att förbättras på alla områden och detta kommer att göra en enorm skillnad under 30 år.

Förutom dessa kunskapsrelaterade fördelar, läsning är också ett utmärkt verktyg för att rensa ditt sinne och slappna av. Lämna tv och sociala nätverk åt sidan till förmån för läsning.


De försöker ständigt fördjupa sina kunskaper

De rikaste 1% har länge förstått att den kunskapsbas du har efter examen från universitetet är bara en grund på vilken du kommer att behöva arbeta under hela ditt liv.

Världen förändras så snabbt att du alltid måste försöka lära dig nya saker för att hålla dig uppdaterad.

Om du inte är beredd att ständigt utmana dig själv genom att alltid försöka fördjupa dina kunskaper, kommer du inte att bli framgångsrik i ditt liv. Det är en visshet.

Dessutom de rikaste 1% försöker utbilda sig med ett kritiskt öga. De är inte nöjda med vad världen vill lära dem på ytan, som ibland ser ut som indoktrinering.

Detta tänkesätt gör det möjligt för de rikaste 1% att verkligen förstå vad pengar är och hur det fungerar till exempel.


De är stora strateger

Många människor tillbringar en betydande tid i sina liv att utveckla sina färdigheter. Jag måste säga att detta är en utmärkt sak så länge det inte stannar där och förvandlas till en evig student som aldrig skulle omsätta i praktiken vad han lär sig.

De rikaste 1% omsättas i praktiken vad de lär sig och är mycket stora strateger.

Deras strategi är att omsätta vad de lär sig i praktiken mycket snabbt för att se själva om det verkligen fungerar. Dessutom tänker de alltid ett steg före.

Det är ingen tillfällighet att de rikaste människorna på planeten är nästan alltid stora fans av schack.

Detta spel passar perfekt med deras finjusterade strateg tänkesätt, som består i att alltid förutse reaktionerna från sina motståndare för att vara redo att vinna oavsett på vilket område de är inblandade.


De vidta åtgärder snabbt

De rikaste 1% har alla en smak för åtgärder. Jag skulle till och med säga att de älskar det. Så snart en möjlighet presenterar sig, vet de alltså hur man ska vidta massiva och omedelbara åtgärder för att gripa den. De slösar aldrig tid förhala.

De rikaste 1% agera snabbt och oförskräckt eftersom de anser misslyckande nödvändigt att nå framgång.

När du förstår att misslyckandet är språngbrädan till din framtida framgång, kommer du att vara mindre rädd för att vidta åtgärder snabbt.

Genom att tillåta dig själv rätten att göra misstag kommer ni faktiskt att kunna vidta nödvändiga åtgärder så snart tillfälle ges. Du kommer att lyckas i vissa fall. I andra kommer du att misslyckas, men du kommer att lära dig saker som hjälper dig att lyckas nästa gång.


De ger aldrig upp

Avsägelse existerar inte bland de rikaste 1%. När de sätter upp ett mål, gör de allt de kan för att uppnå det. Ändå vet de hur de ska vara flexibla för att ändra mål på vägen om en ny, mer fördelaktig möjlighet presenterar sig.

Att aldrig ge upp betyder inte att du måste framhärda i en riktning genom att förlora alla nya möjligheter ur sikte som kan dyka upp.

Var motståndskraftig men ha tillräckligt med perspektiv för att ändra ditt mål och dra nytta av alla nya möjligheter som kan uppstå när du försöker uppnå ett mål.

Slutligen, glöm aldrig hur de rikaste 1% lyckades uppnå sin framgång: de försöker igen och igen tills de lyckas. Ni måste anta samma tänkesätt med era mål.


De väljer att vara producenter

I sin bok "The Millionaire Fastlane" skiljer MJ DeMarco mellan två kategorier av människor i livet: producenter och konsumenter.

Producenterna kommer att producera innehåll med målet att generera pengar genom att sälja det till konsumenterna. Konsumenterna kommer helt enkelt att köpa innehållet från producenterna.

De rikaste 1% väljer att vara producenter.

Med denna producent tänkesätt, kommer de att locka rikedom eftersom konsumenterna är alltid efterfrågade för nytt innehåll att köpa och konsumera.

Om du vill bli rik under loppet av ditt liv, måste du ha tänkesätt av en producent.


De investerar sina pengar

Warren Buffett är en av de största investerarna genom tiderna men också en av världens största förmögenheter med mer än $ 86 miljarder. När det gäller pengar, Warren Buffett vet mycket om det, så det verkar viktigt för mig att påminna om detta citat:

"Om du inte hittar ett sätt att tjäna pengar medan du sover, kommer du att arbeta tills du dör." — Warren Buffett

De rikaste 1% tjänar pengar genom att sova. Anledningen till att de lyckas med denna bedrift är att de valde att investera sina pengar mycket snabbt.

Hantera dina pengar på rätt sätt är viktigt, men du måste veta hur man investerar det så att det kommer att betala tillbaka i stället för att hålla den av rädsla för att förlora den. Tänk också på följande:

Rika människor spelar för att vinna medan människor som aldrig kommer att bli rika spela för att undvika att förlora.

Så du måste anta den rikaste 1% tänkesätt genom att ta risker i ditt liv för att vinna stort.


De lämnar massan med alla medel

Människorna bland de rikaste 1% är inte rädda för att komma ur mängden. Tvärtom försöker de alltid att komma ur massan med alla medel. De eftersträvar sina egna mål utan att följa det moderna samhällets koder.

Detta leder dem att missförstås men det är ett nödvändigt ont som Jeff Bezos ofta säger:

"Om du inte har råd att bli missförstådd, gör inget nytt eller innovativt." – Jeff Bezos

Jeff Bezos har alltid valt att följa sin egen väg, även om det innebär att bli missförstådd och påpekade. Under sin high school examen tal, Jeff Bezos talade offentligt om sin plan att skicka män i rymden för att kolonisera andra planeter.

Alla Jeff Bezos klasskamrater på den tiden måste ha trott att han var en galen ung man.

Ändå visste Jeff Bezos vad han ville och hans önskan att komma ur massan för att fullfölja sina egna drömmar ledde honom att grunda Amazon innan han blev den rikaste mannen i världen.

Så du ska aldrig vara rädd för att kliva ut ur mängden och uttrycka dina åsikter för att lyckas bli rik.


De skapar sin egen verksamhet

I livet kommer vissa människor väljer att arbeta för andra. Tyvärr kommer dessa människor aldrig att bli extremt rika. Det är inget fel med att välja denna väg, men det kommer att hindra dig från att vara bland de rikaste 1%.

De rikaste 1% skapa sin egen verksamhet och anställa andra människor att arbeta för dem.

Detta är det bästa sättet att uppnå välstånd. Genom att skapa ditt företag och anställa folk att arbeta för dig, kommer du att maximera dina chanser att bli mycket rik.

Att skapa din verksamhet innebär risker, men det är det enda sättet att bli mycket rik.


De investerar sin tid

Tiden är den mest värdefulla resurs vi har på jorden eftersom det är knappa. Du måste därför använda din tid extremt noggrant.

De rikaste 1% investerar sin tid i aktiviteter som berikar dem ännu mer.

Detta berikande kan vara ekonomiskt, socialt eller kulturellt. Ändå investerar de den här gången för att leva det liv de vill ha. De andra människorna kommer att sälja sin tid för pengar. Det är precis så här du gör med ditt 9–5-jobb. Du säljer din tid för en garanterad lön.

Genom att stanna i vad som vanligen kallas Rat Race, kan du aldrig bli rik.


Slutsats

De rikaste 1% har en mycket specifik tänkesätt som har gjort det möjligt för dem att uppnå stora saker och uppnå stora rikedomar. De läser mycket, ständigt försöker förbättra och framför allt, de omedelbart ta vara på de möjligheter som presenteras för dem genom storskaliga åtgärder.

Från de 10 tänkesätt skillnader jag har detaljerade i den här artikeln, kommer du att kunna se var du står och hur långt du fortfarande har att gå. Att bli rik är helt klart inte inom allas räckhåll, men för att maximera dina chanser att göra det, måste du komma närmare detta tänkesätt.


KÄLLA:

https://medium.com/swlh/10-mindset-differences-between-the-richest-1-and-the-other-99-6490c227fe82

 


ARBETA HEMMA |Försäljning på Internet

KLICKA TILL AVSNITTET


ARBETA HEMMA|Framgångsrik!

KLICKA TILL AVSNITTET


ARBETA HEMMA |Välkommen!

KLICKA TILL AVSNITTET